top of page
tony3617

Kaffeplanten: Bourbon.

Coffea arabica:

Bourbon


kaffebær som henger på en gren
Bourbon coffea arabica

Opprinnelsesland: 

Øya Bourbon (nå kalt Réunion) i Det indiske hav


Genetisk stamtavle: 

Bourbon er en naturlig mutert variant av den opprinnelige arabicakaffen som ble brakt til øya Bourbon på 1700-tallet[1].


Morfologiske egenskaper:

- Bourbon-kaffeplanter har en kompakt og pyramideformet vekst med brede blader og grener som vokser oppover.

- Bærene er røde når de er modne, og frøene er små sammenlignet med andre varianter.

- Bourbon-kaffeplanten har en tendens til å produsere høykvalitets kaffebær, men avkastningen er generelt lavere enn andre varianter.


Sykdomsresistens: 

Bourbon-kaffe er generelt mindre motstandsdyktig mot sykdommer sammenlignet med andre varianter, og krever derfor nøye stell og overvåkning for å opprettholde høy avkastning.


Avkastning: 

Bourbon-kaffeplanter har en lavere avkastning sammenlignet med andre varianter, men bærene anses å produsere kvalitetskaffe med unike smaksprofiler.


Modning: 

Modningen av Bourbon-kaffe skjer gradvis, og bærene må plukkes for hånd når de er modne for å sikre høy kvalitet.


Størrelse: 

Bourbon-kaffebønner er små sammenlignet med andre varianter, men de anses å gi en unik og kompleks smaksprofil.


Smaksprofil: 

Bourbon-kaffe har en unik smaksprofil med subtile fruktige og blomsteraktige noter, en myk munnfølelse og en balansert syrlighet.


Høyde: 

Bourbon-kaffe trives i høyder opp til 1 800 meter over havet, og dyrkes hovedsakelig i Latin-Amerika og andre høylandsområder.


Dyrking: 

Bourbon-kaffe dyrkes hovedsakelig i Latin-Amerika, og er kjent for å produsere kvalitetskaffe med unike smaksprofiler.


Stamtavle: 

Bourbon-kaffe er en naturlig mutert variant av den opprinnelige arabicakaffen, og dens unike egenskaper har gjort den til en ettertraktet kaffesort blant kaffekjennere verden over.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page