Filosofien


Kaffe - naturens symfoni.

Jacobsen og Sola

For at en kaffeplante skal vokse trenger den masse vann, sollys, vind og rikt jordsmonn og ikke minst biodiversitet (visste du forøvrig at solen består av 70.6% hydrogen og 27.4% helium?).

I en verden med økende klimautfordringer og tendens til etablering av monokulturer er vi alle ansvarlige for at også de små instrumentene får spillerom.
Pleie og innhøsting av kaffen krever lang erfaring, mye planlegging og hardt arbeid.
En forsiktig og møysommelig plukking og behandling av de modne kaffebærene er viktig. Som kaffebrennere kjenner vi på et stort ansvar overfor de som har gjort alt forarbeidet. Gjennom nærmere samarbeid med bønder og leverandører prøver vi å gjøre vår lille del og sammen skape en samstemt kaffe-symfoni.

Sweet moods from norway!

Jacobsen and the midnight sun

Vi foredler/brenner vår kaffe med respekt og ydmykhet overfor bøndene.

Vår signatur er klare og rene kaffebønner som er brent for å fremme smaksprofilen og forsterke denne så mye som mulig.

Vi brenner etter norsk standard hvilket er lysbrent med masse smaker og med en tilnærming ikke så ulik vinprodusentene. Vi tilsikter topp-punktet hvor klarhet, fruktig og de stedstypiske smakene (terrior) er rene og lette å skille ut.

Vi elsker å bli inspirert.

Jacobsen og kind of blue

Vi lar oss inspirere av lidenskap, vitenskap og medmenneskelighet da disse utgjør grunnmuren for hvor løsninger for morgendagens kaffe ligger.

Vår signatur er alltid rene, spennende kaffebønner, som du forhåpentligvis kjenner igjen når du smaker på herligheten. 

Det å brenne kaffe er for oss en balansekunst mellom å mestre hodet, hjertet og hendene.

Alle kaffebønnene vi tar inn for brenning er ansvarlig handlet og sporbare.